2016-03-10

Omskaftning åt kund av japanska kockknivar. Santuko x 2 - nya skaft

Fick in ett par japanska kockknivar som använts flitigt och där ägaren var lite missnöjd med skaften. Dessa var standardskaft av vanlig japansk typ som är tillverkade för att lätt gå att uppdatera / byta. Knivarna är inköpta i Japan och har ägarens namn i Kanjitecken ingraverat, så de nya skaften skulle vara lite exklusivare i snyggt trä och jag fick fria händer när det gäller trävalet. Det visar på förtroende från kunden som jag uppskattar.

De ny skaften kommer att bli åttakantiga WA-skaft i Alvril, Ek och Mexican Kingwood till den ena och Björkvril och Ziricote till den andra. Knivseggarna kommer även att få sig en uppsnyggning och slipning då de har en hel del utslag (chip-outs) i varierande storlek. Har de legar och skavt med andra knivar i en kökslåda eller åkt några varv i diskmaskinen kanhända.

Skaftämnen är borrade och klara att epoxylimmas (blir inte så lätt att byta i framtiden, om det behövs). Skall avvakta detta någon dag då det kanske skall tillkomma några mellanlägg ytterligare i metall förutom den svarta vulkfibern som redan är på plats. WIP-uppdatering följer.

Inga kommentarer:

kommentera gärna