Japanska kockknivar
En del av mina sålda Santoku, Gyuto, Nakiri, Bunka, Kiritsuke, Petty Japanska kockknivar.
|
Bunka kockkniv med laminerat blad och eggstål i Aogami (blue paper steel) kolstål och med
oktagonalt WA-skaft i Björkvril och Ziricote. Saya i Zebrano (foto innan färdig). |
|
Nakiri kockkniv med laminerat blad och eggstål i Aogami (blue paper steel) kolstål och med
WA-skaft i Björkvril och Mexican Kingwood. Saya i Zebrano (foto innan färdig). |
|
Petty kockkniv med laminerat blad och eggstål i Shirogami (white paper steel) kolstål och oktagonalt WA-skaft i klykträ från Björk plus Grenadillo. |
|
Nakiri kockkniv med laminerat blad i damaskus och eggstål i VG-10, WA-Skaft i Almvril och Pau Rosa. |
|
Gyuto kniv med laminerat blad i damaskus och eggstål i VG-10, WA-skaft i Olivträ och Ebenholts. |
|
Santoku kockkniv med blad i Hitachi pulverstål och oktagonalt WA-skaft i Björkvril och Gonzalo Alves. |
|
Gyuto kockkniv med laminerat blad i damaskus och eggstål i VG-10, ovalt skaft i Björkvril och Pau Rosa. Saya i okänt virke som jag hade hemma. |
|
Gyuto fulltånge kockkniv med laminerat blad i damaskus och eggstål i VG-10, skaft i tvärsågad Masurbjörk. Saya i okänt virke från fruktträd som jag hade hemma (foto innan färdig). |
|
Santoku omskaftade kocknivar som varit med ett tag. Inköpta i Japan för ca: 15 år sedan. Den övre med WA-skaft i Almvril/Kingwood/Ek och den undre i Björkvril och Grenadillo. |
|
Nakiri kockkniv med blad i kolstål och oktagonalt WA-skaft i valnöt och björk med matchande saya i valnöt (ej på bild). |
|
|
|
|
Santoku kockkniv med laminerat blad och eggstål i Shirogami (white paper steel) kolstål och med WA-skaft i Almvril och Ek. Saya i Zebrano. |
|
|
|
|
Gyuto kockkniv med laminerat blad i damaskus och eggstål i VG-10, ovalt skaft i Lacewood och Zebrano. Saya i okänt virke som jag hade hemma. |
|
|
|
|
Gyuto kockkniv med laminerat blad i damaskus och eggstål i VG-10, ovalt skaft i Björkvril och Grenadillo. Saya i okänt virke som jag hade hemma. |
|
|
Två brödraknivar i fulltångmodell för två bröder. Blad i damask med VG10 eggstål och skaft i Desert Ironwood. |
|
|
|
|
Santoku Kockkniv. Japanskt damascusblad med eggstål i VG10. Skaft i stabiliserad Björkvril och Pau Rosa. Saya i Ek. |
|
|
|
|
|
|
Gyuto Kockkniv. Längd blad 270 mm. Japanskt handsmidet lam. blad av Ichimonji Kichikuni i pearfinish och kolstål Aogami i egg. Skaft i Ringed Gidgee och Pau Rosa och med saya i flammig lönn. |
|
|
|
|
Gyuto Kockkniv. Längd blad 190 mm. Kinesiskt damascusblad med eggstål i VG10. Skaft i stabiliserad färgad Björkvril och sjödränkt Ek. Saya i Ek. |
|
|
|
|
|
|
Nakiri Kockkniv. Längd blad 170 mm. Japanskt handsmidet laminerat blad med kolstål Aogami i egg. Skaft i Björkvril och Teak och saya i Äpple |
|
|
|
|
|
|
|
|
Gyuto Kockkniv. Längd blad 180 mm. Japanskt damascusblad med eggstål i VG10. Skaft i Ironwood och renhorn och saya i Björk |
|
|
|
|
|
|
Gyuto Kockkniv. Längd blad 190 mm. Japanskt damascusblad med eggstål i VG10. Skaft i Oliv och Grenadillo och saya i Gullregn |
Inga kommentarer:
kommentera gärna