2017-07-25

Lite nya blad till japanska kockknivar...

Med tanke på att vi skall ägna semestern åt att flytta från en fyrarums etagelägenhet till en tvårumslägenhet i gammal stil så blir det inte mycket tid över för annat. Då både min fru och jag är lite av samlare så innebär det dessutom utrensning av prylar och möbler, d.v.s omfattande downsizing. Man måste dock samtidigt tänka lite framåt, så därför har jag börjat beställa hem knivblad / material för framtida höstprojekt och beställningar.

Jag har fått hem de första bladen i denna köpoffensiv och de är handsmidda laminerade japanska blad med sidor i rostfri damask och eggstål i Aogami / blue paper steel. Aogami är ett Hitachi kolstål och det kallas blue paper steel då Hitachi levererade stålet inslaget i blått papper, till skillnad från Shirogami / white paper steel som följakligen levererades i vittt papper.

Bladen är av pettystorlek (runt 13 cm), och skall få oktagonala WA-skaft och tillhörande Saya. Har inte tid att välja ut material till skaften just nu, så får bli en senare uppgift när vi kommit i ordning efter alla flyttbestyr.

Handsmidda Japanska kockknivsblad i laminerad rostfri damask och Shirogami kolstål i eggen.

Inga kommentarer:

kommentera gärna