2016-07-06

Cigarrlådegitarr. Bygga Cigar Box Guitar CBG

Jag kommer att i slutet av sommaren bygga en cigar box guitar / cigarrlådegitarr. Det är något som jag normalt inte gör längre då jag inte längre bygger några elgitarrer, elbasar eller cigarrlådegitarrer. Inte heller någon kirar. Jag koncentrerar mig mer eller mindre på knivar, men jag kan göra undantag som i det här fallet som är lite speciellt.

Jag byggde en CBG till en kund på beställning runt 2007-2008. För några år sedan blev den stulen från beställaren och han har saknat den sedan dess. Så jag har nu bestämt mig för att bygga en ny i samma stil som den förra då jag har en hel del delar kvar fortfarande, men ingen cigarrlåda. I stället kommer jag att bygga en låda från scratch, men den kommer inte att ha grafiken som man förknippar med cigarrlådor. Men jag skall ge den en egen personlig stil som jag hoppas att beställaren gillar. Det viktigaste är ändå att den låter bra med en grymt bluesig rå vintageton. Får se vad det blir för mick I mickar.

Bilderna här under är på den förra stulna gitarren som den såg ut under bygget och när den var ny.

Det här klippet lade beställaren upp på Youtube när cigarrlådegitarren var ny och han hade börjat använda den/spela in sig.

>> Senare uppdatering hittar du HÄR
Inga kommentarer:

kommentera gärna